Ons bedrijf

Ons bedrijf

Design for all

BTicino, dat een aantal fabrieken en productiefaciliteiten in Italië en in het buitenland heeft en kan bogen op een succesvolle, gerenommeerde merknaam in meer dan 60 landen over de hele wereld, maakt sinds 1989 deel uit van de Legrand Group. De overname van BTicino heeft Legrand een merknaam opgeleverd die op internationaal niveau de beste tradities in Italiaans design en Italiaanse productie vertegenwoordigt.

BTicino werd kort na de Tweede Wereldoorlog in een klimaat van hevige industriële expansie opgericht. Het was dan ook de eerste Italiaanse fabrikant die op zoek ging naar een oplossing voor de productie van elektrische componenten in het licht van het moderne designdenken: een aanpak die niet alleen tot uiting komt in de substantiële innovaties die zijn gemaakt op het vlak van technologie en automatisering van het productieproces, maar ook in de zorg en de aandacht van het bedrijf voor de specifieke problemen van de hedendaagse huishoudelijke behoeften en gebruiken.

Door de vorm, materialen en kleuren verder te bestuderen, hebben deze factoren ons tot een nieuw designconcept gebracht. Bij BTicino is design niet louter een decoratief hulpmiddel. Het is de gave om deel te nemen aan projecten en innovatieve oplossingen te creëren, met het vermogen om leven en werk positief te beïnvloeden. Dit principe heeft geleid tot de frequente vernieuwing van het productassortiment (20% per jaar), en vooral tot het creëren van nieuwe technologieën en het introduceren ervan bij de consument. Domotica is een belangrijk onderdeel van deze ontwikkelingen en zal in de komende jaren verder worden uitgebouwd.