logo
 

Ellen is apotheker in België. Haar werk en privéleven lopen soms door elkaar, bijvoorbeeld als ze dienst heeft. Dankzij domotica hoeft ze niet voortdurend meer met haar gedachten in de apotheek te zitten en kan ze genieten van haar gezin.

Ellen: “Het groene kruis aan de gevel moet branden als de apotheek open is, maar ik ben nogal vergeetachtig. Dus heb ik de domotica zo geprogrammeerd dat het kruis stipt bij openingstijd aan gaat en weer uit gaat wanneer de apotheek sluit.

Ben ik aan het werk, dan wil ik van tevoren graag weten wie er aan de deur staat. Via mijn smartphone kan ik naar de camerabeelden kijken en de poort openen. Ook ’s nachts, want ik was in het begin een beetje bang dat de camera’s alleen maar van die onherkenbare groene nachtbeelden zouden opleveren, maar de kwaliteit bij BTicino is werkelijk verbluffend.

Bovendien heb ik het zekere voor het onzekere genomen en heb ik mijn domotica laten koppelen aan een alarmcentrale. Als de detectoren iets waarnemen gaat er een sirene af en gaan alle lampen in huis aan. Gelukkig heb ik dit nog nooit nodig gehad, maar je weet nooit. Met hetzelfde systeem kan ik trouwens zien wie er bij mij thuis heeft aangebeld als ik een dag ben weggeweest.”

Voor een jonge ondernemer als Ellen is domotica geen overbodige luxe. Het maakt haar persoonlijk leven aangenamer zodat ze zich volledig kan concentreren op haar werk en passie.