logo
 

Voor het gloednieuwe en al in gebruik zijnde prestigieuze hotel ‘Le Dream’ koos men voor de antracietkleurige en witte afdekramen en WCD's van Livinglight Air van BTicino. Er werd hier niets aan het toeval overgelaten. In een sterrenhotel staat of valt alles met de afwerking en moet men antwoord kunnen bieden op hedendaagse behoeften. Zulke oplossingen moeten klasse kunnen uitstralen, tot in de schakelaars en afdekramen toe.

Projectleider/directeur Aldo Santoro ging bij die keuze niet over één nacht ijs. Hij wist namelijk dat BTicino een onberispelijke reputatie had opgebouwd inzake kwaliteit en het is natuurlijk Italiaans design. De keuze voor BTicino lag dus voor de hand. Overigens heeft de architect zelf Italiaanse roots.

Robert Bassetto heeft al ervaring met een tiental andere hotelprojecten waarbij hij niets aan het toeval overliet. Hij en zijn technische ontwerpers wisten precies wat een sterrenhotel de gewenste uitstraling zou bezorgen. Geschiedenis, hedendaagse cultuur en ontspanning zorgen er nu voor een interessante kruisbestuiving.

‘Puur Wit’ is een afdekraam met prachtig design van de Livinglight Air serie. Deze hoort bij de reeks Livinglight. Het wordt aangeboden als matte Zamakafwerking in wit (RAL 9003) en is beschikbaar in versies voor 2, 3, 4, 7 en 3+3- modules. De afdekramen kunnen worden geïnstalleerd op zowel Italiaanse als Nederlandse inbouwdozen. Het zijn ultradunne afdekramen van slechts 7 mm dikte. Zulk ‘slank design’ past perfect in de hedendaagse designtrend om alles alsmaar dunner en minder zichtbaar te maken in de ruimte. De verfijnde afwerking en materiaalkeuze is niet storend, maar creëert zelfs esthetische meerwaarde.

 

Aldo Santoro werd verliefd op de cultuurstad Bergen. Santoro opende al een restaurant in Charleroi en bezit nog twee horecagelegenheden en een 4-sterrenhotel in La Louvière. Hij realiseerde een hotelproject in de stad van Doudou en pas later liet hij zijn oog vallen op de kwaliteiten van deze buurt in Bergen.

Dit hotel is er niet alleen voor toeristen, maar ook voor bedrijfslui. “Het is een plek waar ook inwoners van Bergen elkaar kunnen ontmoeten, plannen kunnen maken en waar initiatieven zich verder ontwikkelen…,” zo verklaart Santoro.

 

Met de realisatie van ‘Le Dream’ probeert hij een ontmoetingsplek te creëren die toegankelijk is voor iedereen. Een plek waar men een glas drinkt, slaapt, eet, zich ontspant of de historische kwaliteiten van de plek bewondert. Men moet er zich goed voelen en even tot rust kunnen komen.

Dat het pand ooit dienst deed als een kapel en later als school wordt niet verdoezeld maar letterlijk in de spotlight gezet. De gotische bogen, en originele zuilen werden met veel zorgvuldigheid gereinigd en geven de 57 kamers vandaag een speciale touch. Geen enkele kamer is hetzelfde. Soms zijn ze hoog, soms laag, langwerpig of vierkant en ook de interieurinrichting verschilt steeds. De keuze voor de betere merken zoals Artemide (verlichting), Calligaris (meubilair), Serenissima (betegeling) en BTicino is logisch en perfect passend.