logo
 

De ouders van Nele (13) en Tim (15) hebben vorig jaar de knoop doorgehakt
en eindelijk domotica in huis gehaald.
Figuurlijk dan, want ze hebben een nieuwe woning gebouwd.
Het My Home-systeem werd er perfect in geïntegreerd.
Dat het helpt bij de opvoeding van de opgroeiende pubers, is mooi meegenomen.

Voor Tim is domotica een geschenk uit de hemel: “Vroeger was papa altijd kwaad als we de lampen lieten branden in de gang of op onze kamer terwijl we beneden in de woonkamer zaten. Dan stuurde hij ons naar boven om het uit te doen. Hij moppert wel nog als we het licht weer eens vergeten zijn, maar nu kunnen we de verlichting gewoon vanuit de stoel uit doen.”

Maar niet alleen Nele en Tim profiteren van het extra comfort, ook voor hun vader is het leven nu een stuk makkelijker: “Hij hoeft natuurlijk zelf ook niet meer naar boven te lopen om de verlichting te controleren. Nu kan hij dat op zijn smartphone checken.”

 

Duurzaam omgaan met energie is belangrijk, maar domotica dient toch in de eerste plaats om het alledaagse comfort te stimuleren en om het thuis aangenamer te maken. Dat er soms ook mee gelachen kan worden, blijkt uit het verhaal van Nele: “Tim is altijd bezig op zijn computer. Hij is een echte nerd geworden, zoals in The Big Bang Theory. Via zijn app kan hij alles via domotica regelen. Soms doet hij voor de grap de rolluiken naar boven als ik nog lig te slapen. Of hij zet de airco aan als ik in bad zit. Op dat moment kan ik er meestal niet om lachen, maar ik pak hem wel terug met zijn muziek of zo.”

“Ja, dan laat ze Katy Perry door de luidsprekers knallen als ik met mijn vrienden op mijn kamer zit te gamen. Genant! Net alsof dat mijn muziek is. En onze ouders zeggen wel dat we niet mogen spelen met de domotica, maar als er bezoek is wordt dat verhaal wel iedere keer verteld.”