logo
 

Jan en Isabelle zijn hardwerkende tweeverdieners met een dochtertje
en hebben pas gebouwd op een mooi stuk grond.
Zij kozen hierbij heel bewust voor domotica:
"Omdat we een slim, comfortabel en veilig huis willen".

Jan: “Wij willen dat het huis voor ons werkt en niet andersom.

In alle aspecten van de woning moest dat terugkomen: verwarming, verlichting, veiligheid, muziek, ventilatie, touchscreens, ...

Tegelijkertijd moeten al deze functies perfect samenwerken:

Als de garagepoort opent, gaat het licht in de garage aan. Komen we in de gang, dan gebeurt daar hetzelfde. Maar komen we in de keuken, dan gaat het licht daar alleen aan als het buiten donker genoeg is. Daarvoor zijn geen extra lichtsensoren voorzien: de centrale computer van de domotica kent onze locatie en weet dus ook hoe licht of donker het buiten is.

Als ik het alarmsysteem inschakel, dan checkt het systeem automatisch of er nog lampen aan zijn. Zo ja, dan worden deze uitgeschakeld, net zoals de verwarming. Ook als ik een raam laat openstaan, gaat de verwarming vanzelf uit en overal waar ik zit, kan ik op mijn mobiele telefoon zien wie er bij de voordeur staat.

 

Isabelle vult aan: “De schoonmaakster heeft geen huissleutel meer nodig: ze belt ons even als ze voor de deur staat en wij doen open via onze smartphone. In ons vorige huis hadden we wel tien extra sleutels en nu geen enkele. Ook ’s morgens, vertrek ik met de auto zonder dat ik iets uit hoef te schakelen. Ik trek gewoon de deur achter mij dicht en dat is het.”

Jan: “Hier heb ik keuze uit 10.000 liedjes op mijn SD-kaart, webradio’s, webcams... Ik kan de signalen doorsturen naar de luidsprekers op het terras voor of achter het huis. Is er voetbal op tv, dan kan ik de wedstrijd vanuit bad volgen als ik het signaal naar de bovenste luidsprekers stuur.

Isabelle: “En ook de esthetische mogelijkheden van BTicino mogen er zijn. Ik heb voor de stijl van de lichtknoppen, stopcontacten en de afdekramen geen enkele concessie hoeven doen.”

“Wij hebben nog geen moment spijt van onze keuze gehad, integendeel: we zouden nu al niet meer zonder kunnen”, klinkt het in koor.


Als je eenmalig de de investering doet om alle componenten – muziek, verwarming, verlichting, alarm... – uit te werken met BTicino, dan zijn de mogelijkheden ongelimiteerd en oneindig uitbreidbaar.”