logo
 

Een hotel in Antwerpen. Het is hier een komen en gaan. Elke dag nieuwe gezichten, van de vrolijke toerist tot de strenge zakenman. De schoonmaakster doet haar ronde. En de man die de touwtjes in handen heeft is Boudewijn, de hotelmanager. En dat mag je vrij letterlijk nemen.

“Het zijn natuurlijk geen echte touwtjes, maar alles komt hier wel samen in één centraal systeem. 

"Dat is ook nodig in zo’n grote en dynamische organisatie. Als je niet uitkijkt swingt het energieverbruik in een hotel al snel de pan uit. Het gaat daarbij vaak om onbenullige dingen die makkelijk vergeten worden, zoals ramen die open blijven staan in de kamers en verlichting die blijft branden nadat de gasten weg zijn."

"Dankzij het domoticasysteem wordt alles netjes gemonitord en weet je precies op welke punten je kan besparen zonder dat iemand er iets van merkt."

“En daar stopt het niet. Het dak van het hotel ligt vol met zonnepanelen en het rendement wordt tot op de minuut in kaart gebracht via het  domoticasysteem. Dat is niet alleen goed voor onze energierekening, ook de gasten hechten belang aan een duurzame visie in het hotel waar ze verblijven."

Boudewijn krijgt een telefoontje. Niet van zijn vrouw of een leverancier, maar van de security. Iets met een alarmsignaal. Waarschijnlijk niets ernstigs, maar ze kunnen het nu snel bekijken en oplossen.