logo
Vind een
BTicino member bij u in de buurt

Meting van het energieverbruik

Verwarming, koeling, warm water, sanitair en stopcontacten: er is veel te meten. Daarom dat het My Home domotica-systeem van BTicino meetoplossingen heeft die zich kunnen aanpassen aan elke energiesoort (elektriciteit, gas, water,...) en elk type woning.

Individuele temperatuurregeling per vertrek, meting en weergave van het verbruik en slimme uitschakeling zijn stuk voor stuk oplossingen die het stroom- en energieverbruik onder controle houden.

Toepassingsgebieden
per type woning

Het domotica systeem My Home van BTicino voldoet aan drie benaderingen:

1. De meting van het verbruik als stand-alone functie.

2. De verbruiksmeting wordt geïntegreerd in een compleet domoticasysteem My Home in een woning of appartement.

3. De verbruiksmeting wordt geïntegreerd in een compleet domoticasysteem My Home in een appartementencomplex, met data export voor gebouwheer.

Weergave van het verbruik

Het domotica-systeem My Home van BTicino biedt een breed assortiment aan oplossingen voor het weergeven van het verbruik volgens budget en het type woning (alleen of gemeenschappelijk).

Voor de bewoner kan de weergave van het verbruik aangeboden worden op een touchscreen van 1,2”, 3,5” of 10” of via webpagina op smartphone, tablet of Pc met gedetailleerde grafieken van elk verbruik van de eigen woning (elektriciteit, water en gas) evenals de energie- en warmwaterproductie van de installaties met zonnepanelen: allemaal heel nuttige informatie om verspilling te verminderen en de installatie perfect op het eigen gebruiksprofiel af te stemmen.

De bewoner kan alle gegevens in elektronisch formaat downloaden.

Klimaatregeling

Met het klimaatregelingssysteem kan het optimale temperatuurprofiel in elke zone van het huis op een intelligente manier beheerd worden, waardoor er opnieuw een maximaal comfort gegarandeerd wordt zonder energieverspilling en waarbij bijvoorbeeld vermeden wordt dat zones die voor een korte of lange tijd van de dag niet bewoond worden nutteloos worden verwarmd of afgekoeld.

Verschillende type centrales kunnen 4 tot 99 zones beheren, waardoor de zones efficiënt en met het allergrootste gebruiksgemak verwarmd of afgekoeld kunnen worden.

Plaatselijke afstelbare sensoren of een speciaal menu van het touchscreen kunnen de temperatuur plaatselijk met + of - 3 graden wijzigen ten opzichte van de vooraf ingestelde temperatuur om zich op elk moment van de dag aan de plaatselijke comfortvereisten aan te passen.