logo
 

Welkom bij BTicino Nederland

BTicino, onderdeel van de Legrand Group in Italië, positioneert zich wereldwijd als marktleider in laagspanningsinstallaties en datanetwerken voor woningbouw, utiliteit en industrie.

BTicino staat symbool voor 'made in Italy' topkwaliteit, technologie en design.BTicino maakt sinds 1989 deel uit van de wereldwijd opererende Legrand Group. Sinds de oprichting van BTicino in 1936 heeft het merk een significante bijdrage geleverd aan de modernisering van de bouwsector, dankzij innovatief design en producten die vaak op de marktontwikkelingen vooruitliepen. Centraal stond al die jaren de aandacht voor het ontwerp, gecombineerd met een hoogstaande technologie. Dankzij deze strategie ontwikkelt BTicino zich als aansprekende leverancier in de internationale designwereld. Het bedrijf schreef dan ook verschillende prestigieuze designprijzen op zijn naam, waaronder Compasso d’Oro, Roter Punkt, Intel Award en IF.

Vandaag de dag werken in Italië meer dan 450 ingenieurs en technici op de afdeling Research & Development. BTicino investeert ongeveer 7 à 8% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. Wat wordt  vertaald in permanente ontwikkeling van nieuwe producten en mogelijkheden, waardoor in twee jaar tijd het aanbod voor meer dan de helft werd vernieuwd.

Een andere absolute prioriteit van het bedrijf is het respect voor het milieu, het verlagen van het wereldwijde energieverbruik en optimaal beheer van de energiebronnen. Daarnaast is Energie efficiëntie één van de strategische peilers van het bedrijf, dat zich vertaalt in permanent onderzoek naar producten en oplossingen die het energieverbruik verminderen. De kwaliteit van energie verbeteren en met toepassing van hernieuwbare energiebronnen voor woningbouw, utiliteit en industrie.

BTicino handelt in de overtuiging dat objecten, leefruimten en producten gemakkelijk bereikbaar en bedienbaar moeten zijn voor iedereen en bedacht de “Design for All” ontwerpwijze. In januari 2010 ontving het bedrijf hiervoor, als één van de eerste Italiaanse bedrijven, het kwaliteitsmerk DfA Start, voor de Polyx Video interface in het deurcommunicatie assortiment.